Tour d’ Istria – izložba

Tour d’ Istria – izložba

Sudionici Motovun PhotoHill-a imati će priliku u najljepšoj galeriji središnje Istre – galeriji „Pet kula“, smještenoj na prekrasnoj lokaciji u zgradi komunalne palače u starogradskoj jezgri Motovuna pogledati multimedijalnu izložbu „Tour d’ Istria“ renomiranog hrvatskog fotografskog dvojca Romulić & Stojčić. Organizatori izložbe su Općina Motovun, Turistička zajednica Općine Motovun i motovunska Udruga fotografa Fotovun, koja je krajem prošle godine preuzela u zakup ovu prekrasnu galeriju te kroz ovu izložbu renomiranih autora iskazuje ambiciozne planove za budući rad galerije.

Multimedijalna izložba „Tour d’ Istria“ se sastoji od timelapse zone smještena je u impozantnom prostoru kule „Nova vrata“ u kojoj se na tri LCD ekrana prikazuju fantastični timelapse uratci iz produkcije tandema Romulić & Stojčić i središnjeg dijela fotografske izložbe u moderno opremljenoj galeriji „Pet kula“ gdje su izložene 23 vrhunske fotografije velikog formata proizašle iz istoimenog, javnosti nikad predstavljenog timelapse uratka.

Sudionici Motovun PhotoHill-a će imati priliku uživati u savršenom multimedijalnom spoju vrhunskih fotografija koje prikazuju ljepote istarskog poluotoka i nagrađivanih timelapse uradaka u prekrasnom galerijskom ambijentu na jednoj od najljepših lokacija u Istri.

O autorima – Mario Romulić i Dražen Stojčić su renomirani i svjetski priznati fotografski tandem iz Osijeka, čija je zajednička suradnja započela prije više od 11 godina, kada je Mario Romulić angažirao Dražena Stojčića kao fotografa u njegovoj tvrtki Romulić multimedia studio iz Osijeka. Mario Romulić je etablirani hrvatski umjetnik, profesionalac i dugogodišnji snimatelj za brojne međunarodne novinske i TV kuće. Mario Romulić i Dražen Stojčić su službeni Canon ambasadori u Hrvatskoj. Njihovi koncepti multimedijalnih izložbi (kroz fotografije i timelapse uratke) proslavili su ih i usput prezentirali Hrvatsku na svjetskoj pozornici na najbolji mogući način. Jedna od takvih izložbi je bila i izložba „Hrvatska – bljesak raznolikosti“ koja se sastoji od 42 reprezentativne fotografije s prikazima hrvatskih gradova i pejzaža, kojom se Republika Hrvatska 2013. godine povodom ulaska u Europsku Uniju predstavila u zgradi Vijeća Europe. Romulić & Stojčić multimedia studio potpisuje fantastične i nagrađivane timelapse uratke poput „Misty Motovun“, „Hvar – into the storm“, „Višnjan observatory“, „Nocturno Krka – National park Krka“ i najnoviji timelapse snimljen za Ministarstvo turizma Republike Hrvatske – „Timeless Beauty – croatian national heritage“.

Na Motovun PhotoHill 2018 se možete prijaviti ovdje: https://goo.gl/qbiKrL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *