Vjenčana fotografija – radionica

Vjenčana fotografija – radionica

Najavljujemo i drugu radionicu iz nedjeljnog dijela programa, a ovog puta je riječ o radionici vjenčane (wedding) fotografije  !!

Motovun je prekrasni gradić smješten na brdu i zbog svojih je prekrasnih kadrova postao savršena kulisa za fotografe i popularna wedding destinacija, tako da je održavanje ove radionice u sklopu prvog izdanja Motovun PhotoHill-a jednostavno bilo neizbježno.

Radionicu wedding fotografije realiziramo u suradnji s tvrtkom Foto studio Festival iz Labina, a radionicu će voditi Rajko Boričić, profesionalni fotograf i vlasnik Foto Festival-a. Sudionici radionice će dobiti uvid u cjeloviti proces vjenčane fotografije, a imati će priliku i znanja stečena u teoretskom dijelu radionice primjeniti i u praksi na photo session-u s modelom i prekrasnim motovunskim kulisama.

Sadržaj radionice vjenčane fotografije je sljedeći:
1. Osnovni principi i pojam vjenčane fotografije;
2. Potrebna znanja i preduvjeti za profesionalno bavljenje vjenčanom fotografijom;
3. Kako ukomponirati umjetnički izražaj u komercijalni aspekt vjenčane fotografije;
4. Stvaranje osobnog stila i prezentacija istog;
5. Prepoznavanje želja klijenata i kako to fotografijom uspjesno prenijeti;
6. “To do” lista vjenčanog angažmana (kadrovi koje ne možete zaboraviti);
7. “Whats in the bag” – najpotrebniji foto alati i oprema;
8. Interakcija sa mladencima prije, u toku i poslije vjencanja;
9. Poziranje, kadriranje, dosvjetljavanje, postavke aparata;
10. Postprodukcija, pregled, odabir, edit i photoshop preporuke;
11. Odabir medija za prezentaciju rada (wedding book, album, photobox…);

Nakon predavanja, odnosno teoretskog dijela, slijedi praktični dio radionice s modelom.

Više o voditelju radionice – Rajko Boričić je rođen 1967. godine u Chicagu (SAD) gdje se počinje amaterski baviti fotografijom. Dolaskom u Hrvatsku radi foto eseje za više novinskih redakcija, a 1997. godine odlučuje otvoriti Foto studio Festival u centru Labina. Zbog veličine investicije, na svečanom otvorenju prisustvuje i američki konzul u Hrvatskoj, a tom je prilikom u rad pušten i prvi digitalni fotografski laboratorij na području Istre.

Od tada punih 20 godina Boričić vodi uspješan fotografski obrt s cijelim timom stalno zaposlenih fotografa i više poslovnica u Istri.

Foto studio Festival je najpoznatiji po vjenčanoj i event fotografiji s 50-70 vjencanja godišnje, poglavito u Istri, ali i u Sloveniji, Italiji, Austriji, Švicarskoj pa sve do Floride gdje je jos uvijek njegov drugi dom u SAD-u. S više od 500 snimljenih vjenčanja prvi je održao izložbu art vjenčane fotografije u renomiranoj galeriji Cvajner u Puli, s vizijom da se osim komercijalnog aspekta prezentira i umjetnička vrijednost vjenčane fotografije.

Polaznik je Nikon School of Photography u San Franciscu, završio je radionicu postobrade fotografije kod svjetski poznatog Photoshop maga Scotta Kelby-a,  dobitnik je prve nagrade Grada Labina za fotografiju na Labinskim umjetničkim uzletima, imao je više samostalnih i skupnih izložbi na temelju putopisnih fotografija iz Japana i Amerike, a prošle godine je požasćen izložbom dokumentarne fotografije iz NR Kine na Porec Dox festivalu, koju je otvorio (i odabrao) Đelo Hadžiselimović.

Zajedno sa suprugom  i kolegicom fotografkinjom kupio je staru istarsku stanciju u Eržišću koju su nakon više godina u potpunosti renovirali. U investiciji vrijednoj 3 milijuna kuna obnovili su cijelu stanciju od 3 zgrade te kompleksu dali ime Villa&Galerija Fotografica. Uz klasično sezonsko iznamljivanje, objekt ima viziju funkcioniranja kao mjesto okupljanja ljubitelja fotografije, s izložbama, radionicama, prezentacijama i foto tečajevima. Kako je cijeli luksuzni objekt uređen u stilu povijesti fotografije skoro kao muzej, Nikon Hrvatska je odabrao ovaj objekt kao mjesto službene proslave 100-te godišnjice Nikona.

Neka vam kao uvod u radionicu vjenčane fotografije posluže prekrasne fotografije iz Foto studio Festival-a snimljene upravo u Motovunu:

Na Motovun PhotoHill 2018 se možete prijaviti ovdje: https://goo.gl/qbiKrL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *