Najbolja vol. 2 – izložba

Najbolja vol. 2 – izložba

Članice i članovi Fotokluba Fotoklik iz Sv. Nedelje će se na Brdu dobrih fotografija predstaviti s izložbom „Najbolja vol. 2“ koja će biti postavljena u vrtu Revije (kraj motovunskih zidina).

Na ovoj revijalnoj izložbi s ukupno 30 fotografija predstavljen je isto toliki broj autora, članova Fotokluba KLIK. Naziv izložbe „Najbolja vol. 2“ sugerira kako su ovo, prema mišljenju samih autora, njihove najbolje fotografije. Kod žiriranih izložbi odluku o tome koje su fotografije najbolje donosi netko treći i to može izazvati dosta polemika između sudionika izložbe. Ovako, kada fotografi sami biraju svoju najbolju fotografiju, ljutnje ne bi trebalo biti. A opet, može se sa strane gledajući, postaviti pitanje da li izabrane fotografije doista najbolje predstavljaju autora? Osobno mislim da je danas u vrijeme digitalne fotografije, kada u kratkom roku nastaje jako velik broj fotografija, doista teško odrediti one koje će Vas najbolje predstaviti.

U svakom slučaju izbor fotografija, oslikava nivo kvalitete aktivnosti fotokluba kao cjeline. Velik broj fotografa koji su se prijavili za izložbu govori o rijetko viđenoj masovnosti za naše fotoklubove. Izbor fotografija pak pokazuje kako su autori zainteresirani za širok spektar tema, od pejzaža, gradskih panorama, portreta, apstraktnih motiva, makro fotografija te motiva svakodnevnog života. Isto tako, već na prvi pogled lako se uočava kako ovdje ima i desetak fotografa kojima s obzirom na nivo znanja i vještine možemo pridodati pridjev profesionalni.

autor teksta: Branimir Butković

Na Motovun PhotoHill 2018 se možete prijaviti ovdje: https://goo.gl/qbiKrL

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *