Pejzažna fotografija – Roberto Pavić

Pejzažna fotografija – Roberto Pavić

Sljedeći je na redu za predstavljanje naš poznati pejzažni fotograf Roberto Pavić, koji na Motovun PhotoHill dolazi iz našeg glavnog grada – Zagreba. Roberto je rođen 1979. godine, a fotografijom se bavi od 2009. godine. Kombinirajući putovanja i fotografiju, na sebi svojstven način prikazuje mjesta koja posjećuje, a njegov stil karakteriziraju iznimno dinamične pejzažne fotografije.

Roberto će u Motovunu održati radionicu pejzažne (engl. landscape) fotografije, gdje će nakon uvoda u radionicu govoriti o fotografskoj opremi, aplikacijama i programima koje koristi te o pripremi za fotografiranje. Nakon toga će govoriti o samom fotografiranju – kompoziciji, tehnikama, savjetima i svemu što je važno za dobivanje vrhunskih pejzažnih fotografija. Nakon teoretskog dijela radionice, sudionici će imati priliku Robertu postaviti pitanja, a zatim slijedi praktični (terenski) dio radionice na nekoliko lokacija oko pitoresknog Motovuna.

Roberto Pavić je dobitnik velikog broja nagrada, u zemlji i inozemstvu, na različitim fotografskim natječajima i salonima fotografije. Izlagao je na preko 50 skupnih izložbi u svijetu, a serija fotografija pod nazivom Gradovi na vodi bila mu je prva samostalna međunarodna izložba. Radovi su mu do sada objavljivani u raznim fotografskim časopisima u svijetu, a u svibnju 2013. godine njegova fotografija Istrian Fantasy II, koja je dio njegove izložbe Gradovi na vodi, izašla je na naslovnoj stranici britanskog magazina Digital Photo, jednog od najprodavanijih fotografskih časopisa na svijetu. Isto tako, radovi su mu objavljeni u nekima od najpoznatijih fotografskih časopisa na svijetu kao što su na primjer Digital Camera (UK), Practical Photography (UK), Amateur Photographer (UK), a francuski Photographie objavio je na naslovnici časopisa portret njegovog sina.

Osim što se bavi pejzažnom fotografijom, vrlo je uspješan i kao koncertni fotograf te su mnogi svjetski poznati bendovi objavljivali njegove fotografije.

Robertove fotografije možete pogledati na https://500px.com/roblfc1892.

Prijavi se na #MotovunPhotoHill: https://airtable.com/shrgAOyQxxblHkiot i vidimo se na #BrdoDobrihFotografija! 📸

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *