Izložba: Kolekcija od 4 (Fotoklub Klik)

Izložba: Kolekcija od 4 (Fotoklub Klik)

Na Motovun PhotoHill nam ponovno sa svojom izložbom dolaze naši dragi prijatelji iz Svete Nedelje – članice i članovi Fotokluba Klik, a na Brdu dobrih fotografija se ove godine predstavljaju s posljednjom godišnjom izložbom, čiji je naziv ‘Kolekcija od 4’.

Godišnja izložba predstavlja zapravo festival ili svečanost fotografije. Ovogodišnji koncept izložbe je umjetnička kolekcija od četiri fotografije koje čine cjelinu.

Članovi kluba su slobodno donijeli motive kojima se žele predstaviti i to je doista svijet u malom. Taj je pristup naglasio dosljednost stila autora u radu, ali i njihov nivo i ujednačenost kvalitete. Jedna dobra fotografija, naime, može se dogoditi i slučajno.

Kao i inače u fotografiji dominiraju pejzaži i vedute, pa slijede portreti, sportska fotografija, ulična, apstraktna te na kraju s po jednim primjerom makrofotografije i akta.

Fotografije osvajaju jednim pogledom. Na njima ljepota viđenog govori više od riječi. Promatrači fotografi govore o trenutku (u)divljenja i začudnosti koje je osjetio pred motivom. I uspješno to prenose.

„Ne postoji jedinstveno objašnjenje ljepote, a brojni pokušaji definiranja najviše govore o njenoj zagonetnosti.“ Ljepotu prepoznajemo intuitivno, ona je dio našeg bića koje prepoznaje (sebe !?).“

Autori svoje bilježenje svjetlopisa stavljaju pred publiku. Slika, zapravo, ne treba govoriti tisuću riječi. Najbolje su one koje nas ostavljaju u tišini, čuvajući neposredni doživljaj. Fotografska izvrsnost autora drži nas podalje od suvremenih trendova estetike koji su često u suprotnosti s lijepim.

Intuitivno prepoznavanje motiva put je autora sebi samom, a fotografija postaje odraz/ogledalo koje odražava zapis trenutka za vječnost (koliko god traje cloud).

„Ljepota je vječnost što se gleda u ogledalu.

Ali vi ste ta vječnost i vi ste to ogledalo.“ (Khalil Gibran)

 Tekst: Nevenka Miklenić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *